De reis en laatst bekende positie van de breerust :

Ga met de muis over de markers voor meer informatie.

Zaterdag 24 augustus, Burgstaaken - Denemarken
54*25' NB - 11*11' OL
Vandaag hadden we de laatste reisdag met onze bree-rust en dat was een FANTASTISCHE ZEILDAG. De dag begon met wat weinig wind maar na een uur was er voldoende wind om te zeilen. Eerst een mooie bakstagkoers (schuin van achteren) en na de kaap bij Gedser werd de koers pal voor de wind. Met de bulletalie (tegen een gijp) op de giek en de genua uitgeboomd hadden wij en de bree-rust het prima naar de zin.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Vrijdag 23 augustus, Hasnaes - Denemarken
54*49' NB - 12*08' OL
Wind tegen 3 a 4 bft. toch gaan om 9:30 uur de trossen los en vertrekken we. Gelijk als we buitengaats zijn, gaan de zeilen omhoog. Het is kruisen tegen de wind en tegen de golven. De golven maken het krui-sen lastig en wat ons betreft vervelend maar gelukkig blijven de golven beperkt tot iets meer dan een halve meter. Heel anders dus als eergisteren. We stoppen bij Hesnaes nog in Denemarken.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Woensdag 14 augustus, Skillinge - Zweden
55*28' NB - 14*17' OL
Het wordt eentonig, bijna elke dag het-zelfde verhaal. Sla anders maar een dagje over. Ik moet (wil) wel schrijven want het is een soort dagboek en we kunnen geen dagen overslaan. We staan weer vroeg op en zorgen dat we klaar staan voor vertrek, als we voor de zekerheid het weerbericht van 6:30 uur opnemen. Ze voorspellen westenwind (goed voor ons) en in de middag zuidwest tot zuid (niet goed voor ons.)

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Maandag 12 augustus, Åhus - Zweden
55*55' NB - 14*18' OL
‘s Morgens om 5:00 uur, er staat nagenoeg geen wind in de haven. Ik check met mijn GSM bij ‘Windfinder’ wat zij voorspellen maar wordt er niet veel wijzer van. Het bericht is van 0:30 uur. Het liefst had ik een vers bericht maar dan moet ik wachten tot 6:30 uur. Ik draai me maar weer om en wacht, op dat de wekker zal gaan.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 4 augustus, Mönsterås - Zweden
57*02' NB - 16*27' OL
We gaan al vroeg op pad. We willen proberen om naar Mönsterås te komen maar dat is wel 40 mijl zuidelijker. Er is weinig wind voorspeld en uit zuidelijke richting dus tegen. In de scheren heeft het geen zin om te kruisen waardoor we de 1e 5 mijl op de motor varen. Op zee kunnen we kruisen.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Donderdag 01 augustus, Loftahammar - Zweden
57*54' NB - 16*42' OL
Het heeft vannacht nog een paar keer geregend maar als we opstaan is het droog. Wel is het grijs maar je weet het gezegde “ochtendgrijs ga gerust op reis.” Als we afscheid nemen van onze vrienden gaat het lichtjes regenen. Met de voorspelling dat het vanmiddag halfbewolkt zou zijn beslissen we om toch te vertrekken.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 30 juli, Gryt - Zweden
58*09' NB - 16*49' OL
Het is al middernacht geweest als we Fyruden zien. Nu is het niet ver meer, zeg ik tegen Willeke. Nog een halfuurtje schat ik in. Om 01:00 meren we af in de ruime box die voor ons gereserveerd was door Marijke en Bart. Na het afmeren praten we bij over onze ervaringen en hoe spannend het wel niet was. We drinken nog een Cola op de “after All” om al onze erva-ringen te delen. Als we om 02:30 naar onze bree-rust gaan zeggen we nog ‘laat nu de wind maar komen‘ dan hebben we deze escapade niet voor niets gedaan.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Woensdag 24 juni, Ringsön - Zweden
58*44' NB - 17*27' OL
Het is warm, gelukkig niet zo heet als in Nederland want daar is het code rood met 42℃. Na het gebak wandelen we terug naar onze bree-rust en gaan de trossen los. Het eerste stukje is een ondiepe, betonde geul en doen we op de motor. Daarna gaan de zeilen op en kruisen we de hele weg naar Ringsön

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 21 juli, Ornö Kolnäsviken - Zweden
59*04' NB - 18*23' OL
Onze dag begint goed, we zijn nog maar net wakker als ik buiten iets hoor wat mijn aandacht trekt. Ja hoor, er vaart een parlevinker die broodjes en lekkernijen verkoopt. Ze hebben al snel in de gaten dat ik wat wil kopen. Als ze klaar zijn met hun klanten aan de kant, komen ze naar ons toe. We kopen lekkere verse broodjes want ons brood had z’n langste tijd gehad. Hierna is het tijd voor het weerbericht.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 16 juli, Gälnö Hemviken - Zweden
59*25' NB - 18*38' OL
Hoewel de weervoorspelling van gisteren nog zei, dat het vanmorgen zou regenen, is daar als we opstaan niets van te merken. Ook het weerbericht van, vanmorgen laat geen regen meer zien. Er staat weinig wind maar omdat we geen haast hebben gaan de zeilen omhoog. Na Vaxholm is de wind op en gaat het “ijzerenzeil” de voortstuwing overnemen.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 14 juli, Stockholm - Zweden
59*19' NB - 18*07' OL
Normaal gesproken liggen we in de welbekende Wasa-hamn. Dit keer verkiezen we Navishamn, een voor ons nieuwe haven. Net zo duur maar wel ruimer en als je de juiste plek hebt, goed beschut. We pakken de fietsjes en fietsen als eerste naar Gamla Stan (oude stad.)

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zaterdag 13 juli, Bomarsund - Zweden
59*23' NB - 18*18' OL
We verlaten Högmarsö, maar niet voordat we de officiële opening van de galerie hebben mee-gemaakt van de kunstenares Lina en haar rechterhand, de dochter van Thomas. Het was heel leuk om meegemaakt te hebben. Ons doel is richting Stockholm te varen. Er komt een paar dagen minder weer en dan is het beter om niet in de scheren te zijn.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Donderdag 11 juli, Högmarso - Zweden
59*39' NB - 18*51' OL
De wekker staat erg vroeg want we willen de oversteek maken naar Zweden. Voor de wekker afgaat horen we de wind gieren door het want. Dat wordt dus niets zeggen we tegen elkaar. Ik zet de wekker een uur later. Het geeft gelijk een gevoel van uitslapen. Als de wekker voor de tweede keer gaat blijkt e minder wind staan.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 9 juli, Mariehamn - Åland
60*06' NB - 19*57' OL
8:15 Uur, onze trossen gaan los. De meeste Finnen slapen nog, ze hebben vakantie. Iets uitslapen, ontbijten etc. etc. In de haven leek de wind uit het noordoosten te komen en dat zou voor ons geweldig zijn. Eenmaal buiten de beschutting stond de wind al flink door en moesten we het doen met noord-noordoosten wind 5 bft.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Maandag 8 juli, Hellsö - Åland
59*57' NB - 20*55' OL
Dit keer staat er een beetje flauw windje uit het noord-noordwesten. De eerste 8 mijl kunnen we ruim bezeilen maar daarna moeten we ruim 10 mijl noordwest varen. Gelukkig is dit een brede shippinglane zodat we kunnen kruisen. Zoals altijd zit het venijn in de staart wand de laatste paar mijl, neemt de wind toe tot een frisse bries 5 bft. en lopen de golven ras op. Ook draait de wind nog iets meer tegen waardoor we nog een extra slag moesten maken.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 7 juli, Jurmo - Finland
59*50' NB - 21*35' OL
Prachtig weer, kort voor we kunnen vertrekken zien we wat wind op het ruimere water dus gaan de zeilhuiken van de zeilen af. Het eerste stukje door de scheren doen we voor het gemak op de motor maar als we op openwater komen blijkt er geen wind meer te zijn. Het “ijzerenzeil” moet ondanks de noordenwind (die er, in kracht niet is) het werk verzetten.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Donderdag 4 juli, Vänö - Finland
59*52' NB - 22*12' OL
We worden allemaal wel eens geleefd door omstandigheden. Op de boot is dat hoofdzakelijk door weersomstandigheden. We pakken ‘s morgensvroeg de eerste weerberichten. WARNINGS: Voor onze gebieden (we grenzen aan 3 gebieden) N tot NW en N tot NE 15 m/s (een dikke 7 bft.)

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 2 juli, Hangö - Finland
59*51' NB - 22*57' OL
Weerberichten zijn bijna het belangrijkste aan boord. We staan vroeg op want vanmiddag is er harde westen-wind voorspeld en dat is voor ons tegenwind. De vaargeul door de Archipel is te smal om te kruisen dus zullen we weer bijna alles op motor moeten varen.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 30 juni, Ekenäs - Finland
59*59' NB - 23*26' OL
We krijgen wind tegen maar deze is voor de ochtend niet hard voorspeld. In de middag neemt de wind toe. Morgen wordt er wel harde tegenwind voorspeld. We besluiten naar Ekenäs te gaan. Dat is dan wel 40 mijl varen en bijna alles op de motor. Wel een hele goede test om te kijken of het probleem van gisteren, ook werkelijk is opgelost.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Vrijdag 28 juni, Porkala - Finland
59*59' NB - 24*25' OL
Terug op onze bree-rust herindelen we het schip. De wassen zijn gedraaid en het gastenverblijf wordt weer schuur. Tegen de middag vertrekken we met als doel de Barösund. Er staat een harde noordwesten wind en met enorme harde vlagen. Gelukkig kunnen we het meeste zeilen maar 4 mijl voor Porkala moet de motor aan. Na een half uur op motor varen gaat de motortemperatuuralarm af. Natuurlijk op een moment dat we dit echt niet kunnen en willen hebben.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 18 juni, Helsinki - Finland
60*10' NB - 24*58' OL
Het is niet zover meer naar Helsinki met zo’n 22 mijl voor de boeg dan zijn we er wel. Toch vertrekken we redelijk vroeg. Er is voor de vroege middag een windwaarschuwing van 15 m/s. De wind in de Archipelago staat er al. Ook is daar onweer!

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Maandag 17 juni, Porkala - Finland
59*59' NB - 24*26' OL
Klokslag negen uur (10:00 uur Finse tijd) Bel ik Raymarine Nederland. In eerste instantie kunnen ze mij niet helpen omdat het via dealers moet. Als dat traject moeizaam blijkt te gaan bedenken ze toch een oplossing voor me.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 16 juni, Barösund - Finland
59*59' NB - 23*53' OL
Prima voor anker gelegen. Plek om te onthouden. Om 10:00 uur gaan we anker op. Het is stralend weer. Het 1e stuk tot de Hango’s zuidhaven is er geen wind en varen we op de motor. Daarna gaan de zeilen omhoog.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Vrijdag 14 juni, Örö - Finland
59*49' NB - 22*20' OL
Zoals ik gisteren al schreef, is voor vandaag Örö de doelstelling. We willen er vroeg naar toe zodat we daar alles kunnen bekijken en een mooie wandeling kunnen maken. Het is dan ook een teleurstelling als we opstaan en we zien dat het mist. Niet potdicht maar toch teveel om uit te varen.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Woensdag 12 juni, Högsåra - Finland
59*58' NB - 22*22' OL
Op het moment van schrijven, vandaag om 22:30 uur Finse tijd (+1 uur) giert de wind door de verstagingen. Maar laat ik bij het begin van de dag starten. Als we opstaan is het prachtig weer. We willen eigenlijk wel een dagje blijven maar als ik het weerbericht opneem, zie ik dat we vandaag nog kunnen zeilen, maar dat we morgen verwaaid komen te liggen. Ik stel aan Willeke voor om toch te vertrekken.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 11 Juni, Stenskär - Finland
60*04' NB - 22*03' OL
De weerberichten zijn iets bijgesteld, als er wind komt dan zal deze uit het oosten komen en dat is precies de richting die wij moeten/willen gaan. Was er eerst voor vanmiddag nog regen voorspeld, nu gaven ze dat voor vanavond plus dat het gepaard zal gaan met harde wind. Als ze gelijk krijgen komen we er nog genadig vanaf want wij zitten inmiddels in de Finse archipelago en niet meer in de Åland archipel. Voor de Åland archipel geven ze regen, zeer harde wind en mogelijk onweer.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Maandag 10 juni, Pähkinäinen - Finland
60*20' NB - 21*42' OL
De wekker staat vroeg maar als deze afgaat staat de wind nog flink door. We hopen dat de wind wat zal afnemen en zetten de wekker nog een uurtje later. Als we de weerberichten opnemen, blijkt dat het de hele dag nog flink zal waaien. Gemiddeld zal er een 6 bft. staan uit zuidwestelijkerichting. Wij willen naar Pähkinäinen hoofdzakelijk zo’n 25 mijl in oosterlijke richting. We besluiten te vertrekken en dan alleen op voorzeil te zeilen.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zaterdag 8 juni, Lappo - Åland Finland
60*18' NB - 21*00' OL
Het doel voor vandaag is Lappo, na 10 mijl of Iniö na 25 mijl zeilen. Beide eilanden liggen weer noordoost vanaf hier maar zijn net te bezeilen. Als we bij Lappo zijn besluiten we om te stoppen en te genieten van het mooie weer en deze bijzonder goed onderhouden haven. De havenmeester is een harde werker en maakt alles echt mooi.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Vrijdag 7 juni, Kumlinge - Åland Finland
60*18' NB - 20*45' OL
We zijn al vroeg wakker en als we aan dek komen liggen de broodjes er al. Kompleet met een Franse groet en met het weerbericht er op geschreven. Heel bijzonder allemaal. We willen zeilen maar er staat een oost-zuidoosten wind. Koers wordt dus noordoost.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Donderdag 6 juni, Rödhamn - Åland (Finland)
59*59' NB - 20*06' OL
Prima nacht gehad, wind ging rustig liggen. Als we opstaan is er wel een beetje wind uit het zuidoosten dus dat ziet er hoopvol uit. Om 8:00 uur zijn we anker-op en zodra we op ruim water zijn, gaan de zeilen omhoog. Er is weinig wind maar voldoende om toch nog voortgang te maken. Op zee is het heiig maar absoluut voldoende zicht.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Woensdag 5 juni, Söderarm Zweden
59*44' NB - 19*08' OL
We nemen afscheid van KSSS Sandhamn Lökholmen. We hebben hier prachtig gelegen en hadden het plezier van het drukke Sandhamn en de rust en stilte van deze haven, die meer leek op een plekje in de scheren. We gaan verder naar het noorden via de buitenscheren.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 4 juni, Sandhamn - Zweden
59*17' NB - 18*56' OL
We hebben zin om te zeilen. We staan vroeg op zodat we zelfs met de voorspelde 2 rot 3 bft wind toch nog een respectabele afstand kunnen overbruggen. Vannacht heeft het behoorlijk geregend maar als ik in de natcel (badkamer) sta, zie ik dat het dek kletsnat is. Als we bijna klaar zijn om te vertrekken begint het te regenen, niet hard maar toch nat! We balen en stellen het vertrek uit. 9:15 Uur het klaart op. Geen twijfel, we gaan anker op.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 2 juni, Kolnäsviken - Zweden
59*05' NB - 18*23' OL
We nemen afscheid van het zwanenpaar en hun kroost. Ik probeer ze nog te lokken met wat brood maar kennelijk zijn ze dat (nog) niet gewend en zwemmen me voorbij. Op zee staat er bijna geen wind maar we proberen toch te zeilen. De laatste paar mijl voor Landsorth staat er een vervelende dwarsdeining waardoor het zeil alleen maar klappert en nauwelijks voortstuwing geeft.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zatrdag 1 juni, Fifång - Zweden
58*51' NB - 17*43' OL
Prima voor anker gelegen. Helaas laat de zon zich niet zien en als we anker op gaan begint het zelfs te spetteren. We kiezen er voor om via de buitenscheren verder noordwaarts te zeilen en niet binnendoor. We krijgen diverse keren wat regen maar steeds een staartje van de echte buien die we voorbij zien trekken.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Vrijdag 31 mei, Arkösund - Zweden
58*30' NB - 16*55' OL
Alweer de laatste dag van de maand. We willen vroeg vertrekken en nog even het laatste verse spul inkopen. Jammer maar de ICA (soort AH) gaat pas om 9 uur open. Er zit niets anders op dan te wachten. Hierdoor heeft Willeke nog wel even de tijd om samen met Marijke naar een ‘openlucht’ loppis te gaan tegenover de haven.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Woensdag 29 mei, Valdemarsvik - Zweden
58*12' NB - 16*36' OL
De wind is vannacht flink gaan doorstaan. Pas om een uur of 5 werd het iets minder hard. Ik hoor de kachel aanslaan. Ik had deze geprogrammeerd op 5:45 uur en weet dus dat ik nog driekwartier kan slapen voordat de wekker gaat. Ik draai me nog even lekker om. Als we de bree-rust zeilklaar maken staat er buiten nog een stijve bries 5 tot 6 bft. De koers is met beide schepen naar Valdemarsvik te varen. ‘after All’ neemt voor het 1e deel een binnendoor route en wij gaan via de zee route. We gaan als een speer alleen al op de, 2x gereefde genua.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Maandag 27 mei, Idö - Zweden
57*42' NB - 16*46' OL
Ochtendgrijs ga gerust op reis! Maar deze ochtendgrijs gaat gepaard met regen. We stellen de reis nog een uurtje uit. Als we na een uur de scheren verlaten dan is dat op de motor want de wind staat pal tegen. Ook op zee moeten we nog (tot de 1e kardinaal) op motor varen maar dan kan eindelijk het zeil omhoog.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zaterdag 25 mei, Figeholm - Zweden
57*22' NB - 16*33' OL
We nemen afscheid van onze vrienden. Marrie en Willem gaan vandaag ook weer verder met hun camper ‘t Marretje. Marijke en Bart hebben wat teveel gehaast en nemen nu een paar dagen om bij te tanken. Daar is Kalmar een goede plek voor want er is genoeg te doen maar je kunt er ook rust vinden en mooi wandelen of fietsen. Voor we het ruimesop kiezen gaan we eerst even dieseltanken.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Woensdag 22 mei, Kamar - Zweden
56*40' NB - 16*22' OL
Omgekeerde wereld. Nu is er nog wind maar vanmiddag is de wind waarschijnlijk te weinig om te zeilen. We gooien een beetje vroeg de trossen los en zetten koers naar Kalmar. De wind is pal tegen dus dat wordt

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Maandag 20 mei, Kristianopel - Zweden
56*15' NB - 16*03' OL
De weersvoorspellingen zijn goed dus geen reden om een dagje te blijven. Tenslotte hebben we een doel dus als je kunt gaan moet je gaan! Er is geen mist voorspeld maar toch hangt er een nevel. Niet noemenswaardig want het zicht is zeker 500 meter zo niet meer. Het eerste stuk tot de brug kunnen we zeilen

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 19 mei, Karlskrona - Zweden
56*10' NB - 15*35' OL
We staan vroeg op maar als we zien dat de mist er nog is kruipen we nog een uurtje onder de klamme lappen. Het weerbericht geeft noordoost en in de middag toenemend tot hard. We hopen dat de mist elk moment optrekt maar dat gebeurd niet. We bekijken alle mogelijkheden. Als we op Utklippan blijven en morgen de wind en mist ook ongunstig zou zijn, dan komen we op Utklippan (volgens de voorspelling) verwaaid te liggen. We weten dat dit niet een goede plek is om verwaaid te liggen!

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zaterdag 18 mei, Tjärö - Zweden
55*57' NB - 15*42' OL
Na een nacht met zware regen en een staartje wind is het vreemd om wakker te worden zonder geluid. Als we naar buiten kijken dan past het beeld er helemaal bij...... MIST. We denken/hopen dat het op zee zal meevallen en dat de mist wel zal optrekken dus besluiten we te vertrekken. We verkiezen de route over zee zodat we niet in de archipel hoeven te varen met de mist.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 14 mei, Tjärö - Zweden
56*10' NB - 15*03' OL
Dinsdag 14 mei, Mike is jarig! Nog ff te vroeg om hem te bellen dus zoeken we eerst het ruime sop. Er staat een noordenwind 3 bft. tegen. We proberen het eerst maar op de motor. Heel langzaam draait de wind naar het noord-westen waardoor we na driekwartier al kunnen zeilen. Prachtig mooi weer maar wel fris. Onder de sprayhood in de zon is het lekker.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 12 mei, Simrishamn - Zweden
55*34' NB - 14*21' OL
We doen het iets rustiger aan maar we vertrekken wel weer. Er is voor de latere middag een krachtige noordwestenwind voorspeld dus willen we niet te laat weg want eenmaal om de kaap bij Kåseberga moeten we zo goed als noord varen. Zie foto van de “Ales Stenar” een megaliet van zo’n 1400 jaar oud.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 12 mei, Kaap bij Kåseberga - Zweden
55*22' NB - 14*14' OL
We ronden de kaap bij Kåseberga - Zweden

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zaterdag 11 mei, Ystad - Zweden
55*26' NB - 13*49' OL
Zaterdag 11 mei, Het is 5:00 uur als de wekker gaat. We maken ons snel gereed voor vertrek. Ons plan is over te steken naar Zweden. Ystad is zo’n 60 Nm. Met een gemiddelde van 5 knopen is dat 12 uur varen. Als we vertrekken is het zonnetje al op. Het is prachtig weer met een strak blauwe hemel. Wel erg koud nog, maar dat wordt hopelijk minder als de zon wat krachtiger wordt.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Donderdag 9 mei, Klintholm - Denemarken
54*57' NB - 12*28' OL
9:00 uur, eindelijk! De trossen gaan los. Het grootzeil gaat gelijk omhoog maar de 1e 4 mijl varen we op motor. We moeten eerst de vaargeul uitvaren om vervolgens naar een rode ton te varen. Bij die ton is het veilig genoeg om de kaap van Gedser te ronden. Het vuur van Gedser staat op het meest zuidelijke puntje van Denemarken.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Zondag 5 mei, Gedser - Denemarken
54*35' NB - 11*55' OL
De weersverwachting van gisterenavond, voor vandaag waren niet slecht. Er is dus een kans om te vertrekken maar voor we dat doen willen we nog een goed weerbericht hebben. 7:45 Uur, Willeke neemt het weer-bericht op; Westeren Baltic tot middernacht, West 3 tot 4 later toenemend 5. Wij moeten noordoost varen dus is deze voorspelling niet verkeerd. Om 8:45 uur gaat voor dit seizoen, voor het eerst de trossen los. Licht gespannen (dat hoort er bij) varen we het vaargeultje uit naar het open water.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 30 april, Burgstaaken - Duitsland
54*27' NB - 11*12' OL
Dit wordt het vertrekpunt van onze bree-rust.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php

Dinsdag 30 april, Warmond - Nederland
52*12' NB - 4*30' OL
Het geplande vertrek is dinsdag 30 april. We rijden dan met de auto naar Fehmarn en maken daar de bree-rust zomer klaar.

http://www.breerust.nl/waar%20zijn%20we.php